MaritiMed företagshälsovård på hjul i Halland & Västra Götaland mobil

Motionera och få mer semesterledighet

Jobbar just nu med ett företag som är innovativt när det gäller hälsan hos  sina anställda. Jag gjorde första hälsoundersökningen där för två år sedan och nu är det dags igen. Under det senaste åren har personalen haft fri tillgång till ortens simhall och i höstas startade gympapass i företagets regi. Sedan ett knappt år tillbaka erbjuds de anställda ledig tid i utbyte mot motion på fri tid. En timmes motionerande i utbyte mot 10 minuters ledig tid. Taket ligger på en veckas extra semester till de som varit riktigt flitiga. Som företagssköterska ser jag direkt vilken stor betydelse det här har och ska inom kort ge en rapport till företagsledningen som där får svart på vitt vad deras sammantagna insatser ger för utdelning i hälsa. Vill du läsa mer se http://www.kollega.se/extra-semester-hurtiga-kollegor